DDance.nl interview met Susana (een jaar later)

DDance.nl interview met Susana (een jaar later)

9 juli 2011

Ruim een jaar geleden hebben we Susana gesproken. Haar debuutalbum 'Closer' was net gelanceerd. Sindsdien is er weer heel wat gebeurt rondom de zangeres die het grote publiek inmiddels kent van een aantal hits en de laatste 'Armin Only' tour van Armin van Buuren. Haar nieuwe remix-album is net uit. We praten even bij met Susana.

Het is een jaar geleden na je vorige interview met DDance.nl. Wat is er inmiddels allemaal gebeurd?
Jeetje, eens even denken hoor. Toen we elkaar vorig jaar spraken  stond mijn eerste album op het punt uitgebracht te worden.  De eerste single daarvan, Closer, waarnaar het album is vernoemd, belandde uiteindelijk op nummer 6 in de Track of the Year 2010 Election van Armin van Buuren's radioshow A State of Trance. Ook Frozen, en dan met name de Nic Chagall remix, kreeg de support van vele DJs en werd gedraaid in clubs overal ter wereld. Om je eigen platen, waar  je zoveel energie en creativiteit in hebt gestopt het zo goed te zien doen is natuurlijk prachtig. Naast mijn eigen album kwam ook het nieuwe album van Armin uit, Mirage, waarvoor ik vocalen had geleverd. Deze plaat, Desiderium 207, laat een heel andere kant van mijn stem horen omdat het een klassiek intro is. Dit nummer werd tevens het openingsstuk voor Armins nieuwe Armin Only tour. Dus vanaf november 2010 ben ik ook weer met hem op tour! Verder is een maandje geleden een remix versie van mijn album uitgekomen, Closer – The Remixes, en ik ben inmiddels alweer bezig aan een tweede album! Dus ja, al met al kan ik wel zeggen dat het een goed jaar is geweest waarin niet alleen mijn carrière verder gegroeid is maar zeker ook ikzelf als artiest.

Vorig jaar vertelde je dat je sporadisch optredens had. Zijn je aantal optredens hard gegroeid het afgelopen jaar?
Ik mag niet klagen over het aantal optredens wat ik het afgelopen jaar heb gedaan, voornamelijk het touren met de Armin Only show heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar mijn doel is om dit nog verder uit te breiden. Waar ik vorig jaar mijn boekingen nog zelf regelde, voor zover dat ging, word ik inmiddels door verschillende booking agencies vertegenwoordigd en daar begin ik langzaamaan de vruchten van te plukken. Deze zomer sta ik onder andere in Colombia, Egypte en Malta. Het is fijn om te merken dat m’n carrière ook op dit gebied een ontwikkeling doormaakt. De scene wordt toch, ondanks dat vocalisten steeds populairder worden, nog altijd gedomineerd door - voornamelijk mannelijke - DJ’s. Gelukkig beginnen steeds meer promotors de populariteit van vocalisten in te zien en door te krijgen dat er een publiek is wat graag de artiesten achter hun favoriete vocale platen live ziet in clubs. Ik ben van mening dat iemand als Armin van Buuren heeft bijgedragen aan deze ontwikkeling – en dat nog steeds doet – door live artiesten mee te nemen op tour en het podium met hen te delen.

Hoe was het om mee te doen met de Armin Only ‘Mirage'-tour?
Zodra duidelijk werd dat er een nieuwe tour aan zat te komen en ik daar waarschijnlijk weer een deel van uit zou maken was ik enorm enthousiast. De vorige tour was zo een geweldige ervaring geweest dat ik er erg naar uitzag om weer mee te gaan. Het is gewoon super om te reizen, op te treden en samen te mogen werken met zoveel leuke, professionele en getalenteerde mensen. Deze tour was voor mij extra bijzonder. Ten eerste was het voor mij een compleet nieuwe uitdaging om klassiek te zingen voor zulke grote zalen. Iets was ik overigens niet alleen tijdens de opening van de show doe, ik zing namelijk ook Orbion, een andere track van Armins album met klassieke vocalen. Daarnaast zing ik Closer, de eerste single van mijn eigen album. En dat is natuurlijk ook heel gaaf. Om zulke support te krijgen van Armin maar ook om Closer op deze manier te delen met mensen uit verschillende landen. Overal waar we zijn geweest zag ik het publiek het nummer meezingen. En dat blijft bijzonder om mee te maken!

Je album 'Closer - The Remixes' is begin juni uitgekomen. Staan er ook nieuwe nummers van je op?
Nee, er staan geen compleet nieuwe nummers op, wel zijn bepaalde tracks van mijn album dus in een nieuw jasje gestoken, wat in de meeste gevallen toch weer een heel nieuw geluid oplevert.

Wat is je favoriete remix op dit album?
Ik vind de Nic Chagall remix van Frozen nog steeds geweldig. En van de nieuwere mixen die op het album te vinden zijn ben ik erg weg van de Alexander Popov remix van Fall in Deep en de Nitrous Oxide remix van Sleepless Ocean. Nitrous Oxide omdat hij het nummer stoerder en meer upbeat heeft weten te maken zonder de emotie van de vocalen te verliezen. De Alexander Popov remix omdat het nummer heel krachtig klinkt maar tegelijkertijd ook heel emotioneel. O.a. door de break met de piano. Maar als je het mij vraagt staan er alleen maar mooie mixen op. Voor elke mood een passende track denk ik.

Wat staat er de komende maanden voor je op de planning?
Verder werken aan mijn nieuwe album, een aantal optredens doen in het buitenland en tussendoor hopelijk ook nog een beetje van de zomer genieten!

Heb je voor deze zomer al vakantieplannen?
Ik ben eigenlijk net op vakantie geweest! Een kleine 10 dagen naar de Provence met vriendinnen. We konden het Volkswagen busje van iemand lenen en zijn zo met zijn 6’en naar Frankrijk gereden. Het is zo mooi daar! Was echt een fijne vakantie. Even er tussenuit in goed gezelschap. Zwemmen in het meer, hiken in de bergen, samen koken, marktjes afstruinen, stadjes bezoeken, lavendelvelden bewonderen.. ben nu weer helemaal opgeladen! ;)

Wil je nog iets delen met de lezers van DDance.nl?
Fijne zomer! En mocht je meer willen weten of mijn updates volgen, dan kan dat op mijn website of volg mij op Twitter of Facebook!