DDance.nl interview met The Flexican

DDance.nl interview met The Flexican

12 mei 2011

The Flexican is goed bezig. Naast zijn eigen dj performances, maakt hij deel uit van Flinke Namen. Ook is hij regelmatig in de studio te vinden om aan nieuwe tracks te werken. En zijn event 'Yours Truly' kan ook niet meer stuk. Kortom, tijd om een aantal vragen voor te leggen aan The Flexican.

Waar bevind je je op dit moment?
Zuid Frankrijk, Le Sauvan. Hier woont mijn oma en ik ben hier een weekje om muziek te maken en afstand te nemen van de drukke periode afgelopen tijd. Zodat ik me kan focussen op mijn
producties

Je bent geboren in Mexico. Wordt jouw muziek daar ook gedraaid?
Niet dat ik weet. Mijn meeste releases zijn natuurlijk ook met Nederlandstalige MC’s, dus dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ik heb overigens wel Mexicaanse fans op Facebook, dus wie weet zijn er mensen die mijn laatste EP “Yours Truly” luisteren.

Welke platen zitten er in je platenkoffer?
Ik heb geen platenkoffer meer, want ik draai met USB’s. En daar staan 2000 nummers op, dus muziek teveel om op te noemen.

Hoe bereid je de avond voor als je gaat draaien?
Door goed te eten, uitgerust zijn, veel nieuwe muziek luisteren. Kijken wie er die avond voor en na mij draaien, zodat ik mijn set daarop kan aanpassen. En ik check vaak de locatie op de website, zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten.

Met Flinke Namen ben je ook lekker bezig. Is dat goed te combineren met je solo optredens en projecten?
Ja, dat gaat prima. De meeste optredens met Flinke Namen zijn aan het begin van de avond of overdag. Mijn DJ gigs zijn meestal ’s nachts. Tijdens het opnemen en produceren van het album ben ik daar natuurlijk fulltime voor aan de slag in de studio en maak ik weinig eigen tracks.

Kunnen we binnenkort nog nieuwe mixen of tracks van je verwachten?
Mijn laatste EP “Yours Truly” is onlangs gereleased op Samsobeats. Verder komt mijn collab met Rubix eind deze maand uit en heb ik producties gedaan voor het solo album van Sef die dit najaar uitkomt.

Waar ben je het meeste trots op van wat je tot nu gedaan heb?
Ik ben blij dat mijn eigen event “Yours Truly” in de Jimmy Woo goed loopt. Dit is toch een eigen platform waar ik precies kan doen wat ik tof vind muzikaal gezien.

Waar houd je je dit jaar allemaal mee bezig?
Nieuwe producties, het vervolg album van Flinke Namen en mijn eigen event in meer locaties neerzetten. 

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
Dan wil ik meer mensen buiten Nederland bereiken met mijn muziek en DJ sound. 

Heb je al vakantieplannen gemaakt voor deze zomer?
Ik heb geen vakantieplannen. Ik ga meestal in januari op vakantie. In de zomer is het natuurlijk ook erg druk met het festivalseizoen.