DDance.nl interview met Warren Fellow

DDance.nl interview met Warren Fellow

30 januari 2011

Onlangs werd zijn plaat 'Got A Soul' uitverkozen tot beste dance track van 2010 op een radiostation. Warren Fellow is een DJ en producer waar steeds meer mensen van te horen krijgen. DDance.nl maakte een praatje met hem.

Je track 'Got A Soul' is op FreshFM! uitverkozen tot beste track van 2010. Hoe ben je erop gekomen om een remake van Todd Terry's nummer te maken?
We zaten al een tijdje te denken van welke track kunnen we een keer een nieuwe remake van maken. Todd Terry is altijd voor ons een grote inspiratie bron geweest. We kwamen toen uit op 'House Is A Feeling'. We hebben de track met respect behandeld. We wilden wel de oldschool feel behouden. We hebben daarna toestemming gevraagd aan Todd Terry of we de remake konden uitbrengen. Gelukkig vond hij die track helemaal te gek!

Op welke track die je geproduceerd heb, ben je het meest trots?
Denk dat het toch wel 'Royal Melodies' is geweest. Die track heeft voor mij heel veel deuren geopend. Dankzij die track kan ik nu fulltime bezig zijn met de dingen die ik leuk vind.

Heb je al nieuw materiaal op de planken liggen?
Er komt binnenkort een track uit op Fone en in maart komt er een release uit op Circle music.

Je draait al enkele jaren in grote clubs in Nederland. Draai je ook in het buitenland?
Ik draai nog niet zoveel in het buitenland. Dat heeft te maken met dat ik nog net niet die track heb gemaakt die de deuren openen in het buitenland. Maar ik heb wel het gevoel dat die er aan gaan komen :-)

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit als je 's avonds moet draaien?
Ik ben eigenlijk de hele dag bezig met uitzoeken van muziek en het branden van cd's. Daarna organiseer ik mijn map en selecteer ik de cd's die ik ongeveer ga draaien. Als ik dat heb gedaan ga ik lekker wat eten thuis en daarna vertrek ik naar de club.

Wat zijn momenteel je drie favoriete tracks?
Michel De Hey & M.I.R.K.O. - 5th Business Day (Nic Fanciulli remix)
David Alvarado - Klugh (Luca Bacchetti remix)
Steve Rachmad & Ignacio - Virton Upgraded

Wat is tot nu je meest opmerkelijke optreden?
Dat is toch wel Wasteland geweest. Je moet dat gewoon een keer meegemaakt hebben.

Heb je naast muziek ook nog tijd voor andere hobby's?
Ik vind sporten echt helemaal te gek. Het geeft me een bepaalde rust. Daarnaast als ik er tijd voor heb een boek te lezen. 

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
Dat is elk jaar toch weer een verrassing. Ik ben momenteel bezig om mijn eigen club avond aan het opzetten "We Are Connected" dat krijgt steeds meer vorm. De volgende edities zijn 26 februari in het Paard van Troje en op 26 maart in de Catwalk. Daarnaast wil ik op productie niveau mijn sound gaan verbeteren.

Wat hoop je bereikt te hebben over 5 jaar?
Dat ik wereldwijd een gevestigde DJ ben en dat mijn avond "We Are Connected" een goed lopende club avond is.

Heb je al plannen voor de volgende vakantie periode?
Ik ben net terug uit Gambia. Het is nu weer tijd om keihard te gaan werken.