Bingo Players op nummer 1 in Engeland

Bingo Players op nummer 1 in Engeland

27 januari 2013

Paul Baümer en Maarten Hoogstraten stoten Britney Spears en Will.i.am van de eerste positie in de officiële UK Singles Top 100. De single Get Up (Rattle) in samenwerking met de Far East Movement, is de eerste nummer 1 hit voor de Bingo Players in Engeland.

In de Nederlandse Top 40 haalde de single in december de 32e positie van deze hitlijst. In de DDance Top 40 stond deze plaat in december al drie weken op #1.

Erg onverwachts is het succes niet helemaal, want na de single Cry (Just A Little), is de populariteit van de Bingo Players enorm gestegen. Inmiddels staan ze op #66 in de DJ Mag 100 van het blad DJ Mag. En met een internationale topact als Far East Movement, kon een megahit voor Rattle, zoals het nummer een jaar geleden als instrumentale track werd uitgebracht, niet uitblijven. Paul en Maarten melden in een reactie aan de Engelse hitlijst enthousiast te zijn om in Engeland op nummer 1 te staan en dat het een goede indicatie is voor wat de heren nog te wachten staat.

Het is overigens ook de eerste nummer Nederlandse nummer 1-hit in Engeland sinds elf jaar. In 2002 stond Junkie XL vs. Elvis met A Little Less Conversation op nummer 1.