DDance.nl interview met Korsakoff

DDance.nl interview met Korsakoff

17 mei 2010

Eén van de grootste namen in de hardcore scene is Korsakoff. Vanaf 2004, toen ze met DJ Outblast het nummer 'Unleash The Beast' produceerde, steeg haar succes alleen maar. Naast een goedgevulde agenda heeft Korsakoff inmiddels drie artiesten albums uitgebracht. 'Pink Noise' is de titel van haar laatste. DDance.nl sprak met haar.

Onlangs is alweer je derde artiestenalbum 'Pink Noise' gereleast. Heb je er lang aan gewerkt?
Eigenlijk begint het werk aan een volgend album op het moment dat je het nieuwe album uitbrengt. Gemiddeld doe ik zo’n 1,5 tot 2 jaar over een album. Natuurlijk staan er altijd wat producties op die gedurende die periode al op een aantal andere kleinere projecten een plek vinden maar het gros is altijd wel onbekend.

Je werkt samen met onder andere Outblast en The Viper? Wie bepaalt dan wat in een track en hoe verdeel je de rollen?
Bij goede co-ops gaat dat allemaal vanzelf eigenlijk. Producers als Outblast en The Viper weten precies waar ik voor sta, dat is ook de fundering voor een goede samenwerking. Tijdens het proces draagt een ieder ideeën aan. Het is als fietsen op een tandem, natuurlijk moet er 1 de boel besturen (vaak de “thuisspelende partij”) maar door samen te zitten en denken zorgt de mix van inspiratie voor het eindresultaat.

Wat zijn je favoriete tracks op je album?
Je kan toch niet van een moeder verwachten dat ze 1 van haar kinderen voortrekt! LOL! Ik denk dat ik er in geslaagd ben een divers album te brengen, daar ligt een deel van de kracht van dit album denk ik. De titel track “Pink Noise”, de co-op met Day-Mar “Screwdriver” en een “Away” zijn allen totaal verschillend. Toch zijn het tracks waarvan ik weet dat ik ze lang in mijn sets zal gebruiken.

Als je een nieuw nummer aan het produceren ben, hoe weet je wanneer een nummer af is? Test je deze dan op je publiek?
Na een paar jaar ervaring weet je wel in wanneer een track een eindpunt heeft bereikt. En ik doe inderdaad altijd een paar testcases om te kijken hoe een tune klinkt en doet op de dansvloer. Daarna nog een paar puntjes op de spreekwoordelijk i in de studio waarna hij vervolgens gemastered wordt.

Wat zijn buiten Nederland en België de landen waar je ook draait?
De laatste jaren is hardcore muziek mede door het fenomeen internet internationaal enorm gegroeid. Geen plek is te gek tegenwoordig. Boekingen komen vanuit Zweden tot Australië, je kan beter vragen waar er tegenwoordig geen hardcore te vinden is!

Zijn er landen waar je komt, maar waar hardcore nog echt underground is?
Met artiesten die de hele wereld over vliegen, Youtube filmpjes die letterlijk honderdduizenden hits hebben en events waar tienduizenden fans op af komen maken het begrip “underground” discutabel denk ik. Natuurlijk zijn er landen waar de scene wat kleiner is dan bijvoorbeeld in Nederland, Belgie of Spanje maar ook in die landen zie je nu al enorme groei op gebied van hardcore muziek. Of muziek nu groots of kleiner, populair of “underground” is, het gaat om de passie die je er bij voelt en dat die passie echt is.

Je bent al jaren een van de populairste hardcore dj's. Kun je nog wel rustig over straat zonder continue herkent te worden?
Dat is een voordeel van hardcore en de beleving ervan. De mensen zijn real en natural. Natuurlijk wordt je wel eens aangesproken of vragen mensen een handtekening als je ergens in een restaurantje zit. Maar dit is allemaal op een relaxte manier, precies zoals ik het als nuchtere Hollandse wil!

Hoe zien de komende maanden eruit voor je?
Clubs, festivals, vliegtuigen en hotels. Buiten mijn album release breekt zo ook de zomer aan, dat betekend altijd veel werk op doordeweekse dagen op vakantie bestemmingen in het buitenland.

Heb je al ideeën over wat je over 5 jaar bereikt wil hebben?
Het klinkt cliché maar wat ik tot zover bereikt heb had ik nooit durven dromen. Ik neem dingen met de dag maar heb natuurlijk wel een aantal doelen. Buiten mijn muzikale aspiraties heb ik het heel druk met mijn sieraden lijn en bijbehorende webshop k-jewels.com. Dit is bijvoorbeeld een project wat ik de komende jaren nog veel verder wil uitbouwen.

Waar hou je je naast het draaien en produceren nog meer mee bezig?
In deze branche bestaat je leven eigenlijk volledig uit muziek en daarbij behorende randzaken maar ik probeer zo veel tijd mogelijk vrij te maken voor mijn vriendinnen, familie en eigen rust. Wat ik nu professioneel doe zijn natuurlijk mijn hobby’s en passies van weleer dus focussen op non werk gerelateerde zaken blijft wel moeilijk.

Heb je naast de muziek ook nog tijd voor andere hobby’s of sporten?
Tijd moet je plannen. Tegenwoordig sport ik 1 tot 2 keer per week, ik ben er wel achter gekomen dat dit een must is en tevens meteen een belangrijke afleiding.

Wat zijn je vakantieplannen voor deze zomer?
Werken! Ik plan mijn vakantie altijd in november/december, als alle zomer gekte een beetje voorbij is zoek ik in die periode vaak een afgelegen eilandje op om weer lekker bij te tanken.

{video1}