Inna neemt gouden plaat in ontvangst

Inna neemt gouden plaat in ontvangst

18 februari 2011

De uitreiking van de gouden plaat vond plaats na haar optreden tijdens de finale van de 538 School Awards. Nadat Inna een spetterend liveoptreden in de Heineken Music Hall afsloot met haar nieuwe single Sun Is Up verraste DJ Barry Paf haar op het podium met een gouden plaat voor meer dan 25.000 verkochte singles in 2010. Een grote verrassing voor Inna die donderdag emotioneel reageerde en de gouden plaat opdroeg aan haar Nederlandse fans.

Zowel Inna als haar Nederlandse platenlabel Spinnin’ Records zijn zeer verheugd met dit resultaat.
“Ik ben blij en vooral trots dat Spinnin’ Records als eerste platenmaatschappij het internationale succes met INNA mag beleven. Zo bewijst Nederland weer eens een toonaangevende markt te zijn om artiesten te breken. Deze gouden plaat is ook voor ons team een beloning en toont aan dat wij goed op weg zijn.” - Eelko van Kooten, directeur Spinnin’ Records.

De Roemeense popzangeres werd vooral bekend vanwege haar electro popsongs. Inna genoot in haar thuisland Roemenië al grote bekendheid maar mede dankzij haar hit Hot is zij nu ook beroemd aan het worden in West-Europa. Met Hot scoorde Inna een nummer 1-hit in Roemenië, Spanje en Turkije. In Nederland eindigde de single op nummer 2. Haar eerste single betekende voor Inna de grote doorbraak. Ook legde zij hiermee de basis voor de grote opkomst van jonge Roemeense artiesten in de Nederlandse top 40. Haar follow-up singles Déjà Vu, Love en 10 Minutes belandden allen hoog in de Nederlandse hitlijsten. Op 22 april 2010 kwam haar debuutalbum Hot uit in Nederland. Momenteel is Inna’s nieuwe single Sun Is Up in promotie, afkomstig van haar nieuwe album dat zal verschijnen in september. Sun Is Up staat momenteel al weken in de top 5 van de Franse hitlijsten.

(Foto: v.l.n.r. L. Gitita, C. van der Zwan, R. de Graaf, Inna, D. Muraru, E. van Kooten)