Opnieuw een Nederlandse DJ op 1 in UK

Opnieuw een Nederlandse DJ op 1 in UK

18 februari 2013

Het was een kwestie van tijd, maar de door Avicii & Nicky Romero geproduceerde hit I Could Be The One staat nu officieel op de eerste plek in de toonaangevende charts in Groot Brittannië. Eerder doorbrak de track al de magische grens van 12,5 miljoen views op YouTube/VEVO, het lijkt erop dat de Zweeds-Hollandse collab steeds grotere golven begint te maken.

Symbolischer kon het niet. Precies een jaar nadat de originele track door Pete Tong werd opgepikt in zijn Essential Selection-radioshow breekt het nummer nu groter door dan ooit. Destijds getiteld Nicktim was het in februari 2012 een opvallend nieuwe productie, gemaakt door de Zweedse hitmachine Avicii en Nederlander Nicky Romero.

Beide dj’s wisten hun energie en gevoel voor een groot, meeslepend geluid perfect samen te brengen, resulterend in een ultiem anthem voor de hedendaagse EDM. Nadat Zweedse popzangeres Noonie Bao haar vocalen toevoegde kon de zegetocht van “I Could Be The One” beginnen, momenteel is de track één van de grootste cross-over hits in de charts.

Het is alweer de tweede #1 hit in Engeland uit Nederland. De Bingo Players haalde met Rattle (Get Up), samen met Far East Movement, vorige maand de hoogste positie. Zij stonden daarmee 2 weken bovenaan de lijst.