Turn Up The Bass met special optreden van Twenty 4 Seven

Turn Up The Bass met special optreden van Twenty 4 Seven

28 januari 2011

Men neme een populaire act uit de jaren 90 en laten de djs van turn up the bass de rest van dat tijdperk invullen. BAM!: trip down memory lane :-) dat wordt weer lachen! In navolging van het super succes met ray & anita (2 unlimited) pakt Panama op zaterdag 19 februari weer dubbel uit. Naast de niet te missen houseclassics mix van het met jeugdsentiment overgoten Turn Up The Bass voegt Panama wederom een special performance toe!

Turn Up The Bass met special optreden van Twenty 4 Seven

Panama presents the Turn Up The Bass -Euro House Editon part 2- met deze keer Twenty 4 Seven!

Naast deze wereldact hoor je de hele avond lang House Classics uit het begin van de jaren 90. Van Felix - Don't You Want Me en Jay Dee - Plastic Dreams tot Jungle Brothers - I'll House You en Joe Smooth - Promised Land naar Speedy J.- Pull Over en Human Resource - Dominator. Plus al die dikke tracks waarvan je de titel of de artiest misschien niet meer weet. Maak je geen zorgen, ze komen hier allemaal voorbij. Het feest der herkenning... wie is er niet groot mee geworden? ;-)

Tweny 4 Seven
Twenty 4 Seven werd opgericht in 1989 door producer Ruud van Rijen. Zijn doel was om via dit project nieuw talent een kans te geven en door te laten breken. Hij was één van de eersten die een mannelijke rapper combineerde met een vrouwelijke zanger, een combinatie die later in de eurodance nog regelmatig gebruikt zou worden door bijvoorbeeld 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en Culture Beat..

In augustus 1993 wordt er een single uitgebracht, Slave to the music. Dit nummer betekent de definitieve doorbraak voor Twenty 4 Seven en wordt een wereldhit. Met Liedjes als Is it love, Take me away en Leave them alone worden eveneens grote hits. Ook het gelijknamige album, dat in november 1993 op de markt komt, twenty 4 seven ontvangen meerdere gouden en platina platen. Op dat moment is Twenty 4 Seven, samen met 2 Unlimited, de meest succesvolle eurodance-groep ter wereld en krijgt daarvoor de Nederlandse exportprijs.

Turn Up The Bass
Na het disco tijdperk groeide een hele generatie op met house. Zo’n Tweeëntwintig jaar geleden danste de voorhoede ineens op een nieuw, opwindend en electronisch geluid. De cd verzamelreeks Turn Up The Bass bracht dat nieuwe geluid naar het grote publiek. Tussen 1989 en 1993 verschenen er in totaal 25 afleveringen; elk kwartaal een nieuwe compilatie. Ook ging Turn Up The Bass als avondvullende show met dj´s en dansers het land in om het house gevoel te verspreiden. Alle klappers van toen zijn inmiddels klassiekers.

DJ Bart Thimbles & DJ Cowboy (aka SKG)
Thimbles was als ‘selector’ betrokken bij de Turn Up The Bass verzamelreeks; hij koos de tracks uit die op de compilaties terecht kwamen. Thimbles en Cowboy waren ook de bedenkers en uitvoerders van het Houseparty concept: een variant op Turn Up The Bass met een groot aantal tracks aan elkaar gemixt. TUTB en Houseparty waren in de eerste helft van de jaren negentig extreem succesvol en verkochten meer dan 175.000 exemplaren per uitgave. Thimbles & Cowboy kunnen dus bogen op de best verkochte mixcd die er ooit in Nederland is verschenen.

Celebrity playroom hosted by:Johnny de Mol
Na het succes van de Celebrity Studio Playroom wordt hij ditmaal nog eens geopend onder leiding van Johnny de Mol & friends. Dansen met de sterren in Panama… maar dan anders. Not for tv and no camera’s are allowed ?

"Kies je Classic" en WIN!
In de week voorafgaand aan het event kun je dagelijks kaarten winnen en maak je kans op een Panama VIP treatment tijdens "kies je classic" op Radio Decibel.

Turn Up The Bass House Classics, iedere zaterdag van 21.00 tot 22.00 op Radio Decibel.

Panama presents Turn Up The Bass – Zaterdag 19 februari
Line-up: Twenty 4 Seven, Bart Thimbles , DJ Cowboy (aka SKG)
Studio: Johnny de Mol
Aanvang: 23:00 uur
Entrance: € more
Presale: € 10 via panama.nl(Paylogic), alle Primera shops, alle Free Record Shops
Dine & Dance: €35 ,- (3course menu + clubticket)
VIP: For VIPTables: mail info@panama.nl or call +3120-3118686
More info: www.turnupthebass.nu

Release datum - 15-01-2011
Uitvoerende - Various Artists
Uitvoering - 2 CD's
Label - Cloud 9 Music